?

Log in

No account? Create an account
   Journal    Friends    Archive    Profile    Memories
  Facebook | Twitter |

Scheidt aan trouwen. - Amber is the colour of your energy


Mar. 8th, 2011 09:34 pm Scheidt aan trouwen.

 Trouwen spreekt allang niet meer tot mijn verbeelding. Tijdens mijn studie rechten heb ik in 2 scripties aandacht besteed aan het onderwerp, met een complete beroepsdeformatie tot gevolg. Ik kan niet normaal iemand feliciteren zonder de vraag of huwelijkse voorwaarden zijn gemaakt. Zo ja, of ze dan ook weten welke gevolgen het eind van dat huwelijk juridisch gezien heeft in verschillende situaties. De getrouwde homocollega vind ik verre van speciaal en vertel ik alleen maar over de juridische consequenties bij emigratie. Ik ben officieel juridisch autist.

Het huwelijk is niet romantisch: het is juridisch hándig. Het heeft voor mij geen symbolische waarde, nu seks, samenwonen én kinderen tegenwoordig zonder huwelijksperikelen mogelijk zijn. Alles kan geregeld worden in Nederland. Ik vind dat prachtig. 

Het lijkt me ook prachtig om een geregistreerd partnerschap aan te gaan op een random sufkutterige maandag met onze beste vrienden als getuigen. Na afloop gaan we met enorme blikken bier en pakken wijn in het park barbecuen, om uiteindelijk in de kroeg te eindigen. Gewoon in mijn favoriete zomerjurkje. Misschien zelfs dat jurkje dat ik aanhad op mijn vaders begrafenis.

Als ik zou moeten trouwen is een huwelijk voor mij alleen weggelegd in Las Vegas. Gewoon met Elvis Presley en Marilyn Monroe. Niets meer, niets minder.

Vandaag kreeg ik echter de meest verschrikkelijke trouwkaart ooit in mijn brievenbus gestopt. Ik kan niet omschrijven hoe deze luidt, het is ronduit walgelijk, zo zoetsappig. Ik kan het ding alleen maar zien als een viezige stinkdrap waar ik slechts keihard IEUW op kan zeggen. Keer op keer. Een klassiek geval van je had erbij moeten zijn.

En nu wil ik dus helemaal níets meer. Gewoon samenwonen. Dat wil ik. Altijd bij Alex blijven, tot de dood ons scheidt. Daar heb ik geen ring voor nodig.

3 comments - Leave a commentPrevious Entry Share Next Entry

Comments:

From:sawna
Date:March 8th, 2011 09:28 pm (UTC)
(Link)
:)

Ik heb zelf ook geen behoefte aan trouwen, maar ik vind het wel snoezig om te zien hoe blij anderen er mee zijn. Maar inderdaad, huwelijkse voorwaarden zijn zo belangrijk. Mijn stiefvader zal dat nooit meer vergeten :p
From:sawna
Date:March 8th, 2011 09:28 pm (UTC)
(Link)
Zijn eerste vrouw heeft die aanvankelijke onwetendheid uitgebuit bedoel ik, niet mijn moeder ;)
From:corde_sensible
Date:March 9th, 2011 02:58 pm (UTC)
(Link)
Haha, daar ging ik uiteraard vanuit! Huwelijkse voorwaarden zijn in sommige gevallen zeer wenselijk idd :')

Dat klopt wel! Best schattig :)Maar dan moeten ze niet overdrijven :P