?

Log in

   Journal    Friends    Archive    Profile    Memories
  Facebook | Twitter |

Amber is the colour of your energy


Nov. 16th, 2010 06:25 pm Zit je dan, een beetje mistig te zijn.

Ik belde Alex vanmorgen om te vragen of hij een ijskrabber kon toveren en zat uiteindelijk 5 minuten met een blazende kachel mijn ruiten ijsvrij te wapperen. Vanaf toen ging mijn dag compleet los en rij / vlieg / ren ik continu achter de feiten aan. De mistige file van 13 kilometer deed mij ook nog een half uur te laat aankomen, en nu val ik half in slaap omdat ik gisteren weer teveel bier moest drinken met overigens erg fijne mensen.
Mijn werkplek ontploft vrij standaard op dit soort dagen en overwerk kan niet: ik en mijn volleybalchicks kunnen op wedstrijdavonden niet zonder elkaar. Iets met teamsport.
Ik vrees een woensdag met dubbel werk, dubbel stress en daarom heb ik de behoefte gevoeld om het uit te schreeuwen via deze post.

Zo. En dan nu weer verstand op nul en de feiten inhalen.

2 comments - Leave a comment


Nov. 14th, 2010 02:24 pm To clean or not to clean.

Ik haat schoonmaken. Stof blaas ik weg en als ik het vuil niet (meer) zie is het schoon. Opgeruimd ben ik daarentegen weer wel, want ook dan wordt er de indruk gewekt dat het schoon is.
De afwasmachine heeft daarbij niet geholpen, nu ik daar nog luier van ben geworden en op- en afruimen al een opgave begin te vinden.
Laat staan de auto, alias mijn rode monster, die me langs vele treinvertragingen heeft geloodst en ervoor zorgt dat boodschappen niet meer zo zwaar zijn als eerst.

Ik constateer elke dag weer hoe lui ik eigenlijk ben, en verbaas me dan toch over de energie die ik op kan brengen om bijna elke avond na mijn werk allerhande afspraken af te werken.

Eigenlijk is deze LJ-post een SOG-post. Schoonmaak Ontwijkend Gedrag that is. Het is namelijk zondag en zowel ik als Alexander hebben een dag niets... Of eigenlijk: een dag waarop we eindelijk alle tijd hebben om schoon te maken. En daar word ik spontaan erg druk van.

2 comments - Leave a comment


Nov. 1st, 2010 05:41 pm

Ik kan gewoon niet normaal naar bijvoorbeeld Pauw en Witteman of Knevel en van De Brink kijken zonder over de kook te raken. Het enige wat er vervolgens uitpruttelt is een niet onderbouwd "ONZIN, dikke vette ONZIN". Waarop Alex vervolgens overgaat tot de beargumentering van mijn reeds genomen conclusie. Dit is niet alleen kenmerkend voor onze relatie, maar ook voor die van mij met vrienden danwel vriendinnen. Ik gil dat ik iets ronduit kut vind, en zij weten mij en derden duidelijk uit te leggen waarom ik dat vind.
Ik ben een introvert meisje, maar kan op de meest onnodige momenten bovengenoemde kreten uiten, waardoor ik van mezelf schrik, me zwetend bedenk dat dit echt toegelicht dient te worden en vervolgens compleet dichtklap.
Politiek is derhalve zeg maar niet echt mijn ding.

Ooit dacht ik dat wel. Politiek was mijn passie, en de SP bracht deze onder woorden. Nu weet ik het soms even niet meer. Dit heeft geresulteerd in een open relatie, en ben ik stiekem alweer een tijdje (gepassioneerd) zoekende naar een andere passie. Helaas is zoiets niet 123 gevonden en opgepakt. Soms moet er iets gebeuren in je leven waardoor je verandert. En dat is goed, want dat is leven. Het leven is er om optimaal geleefd te worden door middel van je eigen invulling. Ik ben nooit klaar met inkleuren. Soms raakt een kleur op en moet je improviseren met een andere kleur. Dat maakt het leven mooi, verrassend en ja, kleurrijk.

Sinds kort kan ik dus zeggen: mijn leven is mijn passie.

Daarom.

2 comments - Leave a comment


Oct. 22nd, 2010 07:28 pm And all that jazz.Ik wil de sterren van de hemel zingen en als het even kan diezelfde sterren kunnen schilderen met de mooiste kleuren.
Ik wil boeken schrijven alsof het niets is en over elk van die boeken lovende kritieken krijgen, veel prijzen winnen en interviews geven in de Wereld Draait Door.
Ik wil wonen in Hollywood omdat ik een briljante actrice ben die wekenlang met Johnny Depp, Josh Hartnett en Leonarde DiCaprio mag zoenen.
Ik wil elke dag over een catwalk lopen met een beeldschoon hoofd en geweldige kleding, omdat ik nu eenmaal de muze ben van elke mode-ontwerper.
Ik wil zó goed kunnen dansen dat het lijkt alsof ik vlieg, terwijl dat helemaal niet zo is, maar iedereen denkt van wel omdat ik gewoon zo soepel over het podium zweef.

Maar ja. Ik kan het niet.
Dus drink ik maar een fles wijn en trek er direct maar een zak chips bij open.

Leave a comment


Oct. 19th, 2010 07:29 pm

Morgen zie ik sinds veel te lange tijd mijn moeder, zusje en broertje weer.
Lekker samen (oa) Aaf Brandt Corstius bewonderen @ Deventer.

1 comment - Leave a comment


Oct. 8th, 2010 07:58 pm

Ik heb het de laatste tijd zo druk dat je bijna zou denken dat ik daadwerkelijk populair ben. Nu is het eerder dat ik mezelf populair maak door met teveel mensen af te spreken en amper tijd over te houden voor mijn vriendje.

Gemakshalve begin ik dus vandaag maar met goede voornemens. Niet 1 avond, maar 2 avonden in de week reserveren voor het vriendje. Hij blij, ik blij, iedereen blij.

Behalve Kirsten, die gisteren smste of ik toch echt niet eerder kon dan 8 november.

Leave a comment


Oct. 3rd, 2010 12:58 pm Gisteren was best een mooi feestje.

2 comments - Leave a comment


Sep. 28th, 2010 12:04 am Ode aan een vriendin.

Wilma luistert naar mij als ik vloek en tier, als ik elke religie schijnheilig verklaar en gelovigen demoniseer.
Ze geeft me gelijk.

Ik luister naar Wilma als ze vertelt over haar liefde voor God, en als ze haar bloemenvelden en bossen van Astrid Lindgren beschrijft.
Ik geef haar gelijk.

Mijn vaders "liturgie"  hangt in haar 'vegeet nooit te leven'-boom en haar woorden galmen altijd als laatste na in mijn hart.

Ondanks onze verschillen begrijpen we als geen ander elkaars angsten en geluk.
Precies zoals het óók kan.

Wilma is een topwijf.

1 comment - Leave a comment


Sep. 25th, 2010 10:27 am Day 30 – One last moment

BERCEUSE Nr. 2

Slaap als een reus
slaap als een roos
slaap als een reus van een roos
         reuzeke
         rozeke
         zoetekoeksdozeke
doe de deur dicht van de doos
Ik slaap

Uit "Nagelaten gedichten" van Paul van Ostaijen

3 comments - Leave a comment


Sep. 24th, 2010 07:15 pm Day 29 – Your aspirations

Ambitieus tot op de zekere hoogte. Dat vind ik wel een mooie omschrijving. Ik wil geen huismoeder worden, of mijn hele leven op één niveau blijven hangen. Ik wil hard werken aan verschillende uitdagingen.

Tot op zekere hoogte dus, want: er moet ook geleefd worden, zoals ze dat zo mooi zeggen. Ik vind mijn vrienden en familie heerlijk en daar wil ik eindeloos van kunnen genieten.

4 comments - Leave a comment

Back a Page - Forward a Page